Blog
9
blog,stockholm-core-1.0.8,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Transitievergoeding

Transitievergoeding bij ontslag na langdurige ziekte

Als een werkgever een bedrag aan transitievergoeding aan zijn werknemer moet betalen omdat het dienstverband wegens langdurige ziekte eindigt, dan kan hij dat bedrag terug krijgen. Dit geldt met terugwerkende kracht voor betaalde transitievergoedingen vanaf 1 juli 2015. Maar werkgevers kunnen pas vanaf 1 april 2020 aanspraak maken op de compensatie. Hoe precies weet nog niemand. Maar de minister geeft iets meer duidelijkheid.

READ MORE

Lagere transitievergoeding voor werkgevers met minder dan 25 werknemers

In de markt zijn twee problemen geconstateerd met betrekking tot de transitievergoeding voor kleine werkgevers. Het eerste probleem is dat regels voor het betalen van een lagere transitievergoeding voor kleine werkgevers die in financiƫle nood verkeren veel te streng zijn. Het tweede probleem is dat de transitievergoeding niet kan worden opgenomen als voorziening in de jaarrekening.

READ MORE
Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans

Het is zover. Het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans is afgelopen woensdag ingediend bij de Tweede Kamer. Met deze indiening is het wetsvoorstel openbaar geworden. Wat is de bedoeling van de wet? Welke veranderingen kunnen we verwachten en per wanneer?

READ MORE

Als robots medewerkers gaan vervangen

De technologische ontwikkelingen volgens elkaar in rap tempo op. Robotisering, automatisering, mechanisering en digitalisering vragen continu om aanpassingen in bedrijven, ook op personeelsgebied. Als robots medewerkers gaan vervangen, dan betekent dat in sommige gevallen dat ontslagen onvermijdelijk zijn. Kunnen mensen worden ontslagen als robots hun werk gaan doen?

READ MORE