De Vaststellingsovereenkomst
21780
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21780,stockholm-core-1.0.8,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

De Vaststellingsovereenkomst

De beëindiging van een arbeidsovereenkomst door middel van een vaststellingsovereenkomst komt heel vaak voor. In veel gevallen wensen partijen immers toch gezamenlijk tot een beëindigingsregeling te komen. Zo worden juridische kosten en onzekerheid zoveel als mogelijk beperkt. Dit is uiteindelijk in ieders belang.

Een arbeidsovereenkomst kan op diverse manieren beëindigd worden. Daarbij kan je denken aan een opzegging door de werknemer, een opzegging door de werkgever indien het UWV daartoe een vergunning heeft verstrekt, een ontbinding door de rechter of door middel van een vaststellingsovereenkomst indien partijen hebben besloten om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan.

 

De beëindiging van de arbeidsovereenkomst door middel van de vaststellingsovereenkomst komt in de praktijk het meest voor en het is raadzaam hier een jurist bij te betrekken, bij voorkeur al tijdens het onderhandelingstraject. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en je uiteindelijk ook echt tot een goede beëindigingsregeling komt.

 

Het laten controleren van de vaststellingsovereenkomst voordat je overgaat tot het ondertekenen hiervan is een absolute must, zowel voor werkgevers als voor werknemers.

vaststellingsovereenkomst - controleren
Laat nu jouw vaststellingsovereenkomst controleren.

Voor een vast bedrag heb jij de zekerheid van een goede beëindigingsregeling.

Wat is belangrijk voor jou?

Wel of geen beëindigingsvergoeding of juist een outplacementvergoeding, nog lang of juist zo kort mogelijk in dienst, opnemen of uitbetalen van vakantiedagen, het al dan niet laten vervallen van post-contractuele bedingen, hoe om te gaan met de juridische kosten, etc. etc.

Denk hier goed over na, want dit is het moment dat hierover afspraken gemaakt kunnen worden.

vaststellingsovereenkomst controleren - tikkie

De onderhandeling

Wij houden ons dagelijks bezig met zowel het onderhandelen namens onze cliënten als het opstellen van deze vaststellingsovereenkomst voor onze cliënten. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de beëindigingsvoorwaarden correct worden opgenomen én overeengekomen.

 

Voor werknemers zetten we onder meer in op een zo hoog mogelijke vergoeding en nemen we de juridische kosten altijd mee in de onderhandeling. Voor werkgevers trachten we alle kosten (waaronder een eventuele vergoeding) juist tot het minimum te beperken.

 

Een goede vaststellingsovereenkomst betaalt zichzelf altijd terug.

De controle

Zijn alle belangrijke en noodzakelijke voorwaarden (op de juiste wijze) opgenomen in de vaststellingsovereenkomst? Wij controleren de vaststellingsovereenkomst voor een vast bedrag van €175,00 excl. BTW.

    Een Tikkie verwijderd van ons advies

    Stuur ons de vaststellingsovereenkomst toe en wij sturen jou een Tikkie. Zodra deze is voldaan gaan wij direct voor je aan de slag en sturen wij jou een concreet advies waar je direct verder mee kunt.

     

    Wil je liever dat wij jou ondersteunen bij het onderhandelingsproces of dit proces wellicht zelfs helemaal van jou overnemen, dan kan dat vanzelfsprekend ook. In dat geval bespreken wij uiteraard vooraf wat je van ons mag verwachten, welke kosten daarbij komen kijken en of deze kosten mogelijk verhaald kunnen worden op de wederpartij.

    Direct hulp nodig? Leg je situatie rustig uit door ons gewoon even te bellen.