Een arbeidsovereenkomst kan op diverse manieren beëindigd worden. Daarbij kan je denken aan een opzegging door de werknemer, een opzegging door de werkgever indien het UWV daartoe een vergunning heeft verstrekt, een ontbinding door de rechter of door middel van een vaststellingsovereenkomst indien partijen hebben besloten om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan.
De beëindiging van de arbeidsovereenkomst door middel van de vaststellingsovereenkomst komt in de praktijk het meest voor en het is raadzaam hier een jurist bij te betrekken, bij voorkeur al tijdens het onderhandelingstraject. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en je uiteindelijk ook echt tot een goede beëindigingsregeling komt.
Het laten controleren van de vaststellingsovereenkomst voordat je overgaat tot het ondertekenen hiervan is een absolute must, zowel voor werkgevers als voor werknemers.
Wij houden ons dagelijks bezig met zowel het onderhandelen namens onze cliënten als het opstellen van deze vaststellingsovereenkomst voor onze cliënten. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de beëindigingsvoorwaarden correct worden opgenomen én overeengekomen.
Voor werknemers zetten we onder meer in op een zo hoog mogelijke vergoeding en nemen we de juridische kosten altijd mee in de onderhandeling. Voor werkgevers trachten we alle kosten (waaronder een eventuele vergoeding) juist tot het minimum te beperken.
Een goede vaststellingsovereenkomst betaalt zichzelf altijd terug.
Stuur ons de vaststellingsovereenkomst toe en wij sturen jou een Tikkie. Zodra deze is voldaan gaan wij direct voor je aan de slag en sturen wij jou een concreet advies waar je direct verder mee kunt.
Wil je liever dat wij jou ondersteunen bij het onderhandelingsproces of dit proces wellicht zelfs helemaal van jou overnemen, dan kan dat vanzelfsprekend ook. In dat geval bespreken wij uiteraard vooraf wat je van ons mag verwachten, welke kosten daarbij komen kijken en of deze kosten mogelijk verhaald kunnen worden op de wederpartij.